Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 5 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Konzervační systémy pro přírodní kosmetiku
Koblasová, Dana ; Veselá, Mária (oponent) ; Zemanová, Jana (vedoucí práce)
Cílem této bakalářské práce je ověření antimikrobiální aktivity přírodně identických konzervantů vůči vybraným mikroorganismům. Teoretická část je zaměřená na rozdělení a popis používaných konzervačních látek přírodních, přírodně identických a syntetických, na bezpečnost syntetických konzervačních látek a na závěr na problematiku kontaminace kosmetických přípravků mikroorganismy. V experimentální části byla ověřena antimikrobiální aktivita 4 přírodně identických konzervantů vůči vybraným mikroorganismům, kterými byly bakterie Micrococcus luteus, Kocuria rosea, Bacillus cereus, Bacillus subtilis, Serratia marcescens a kvasinka Candida vini. Testovány byly konzervanty firmy MinaSolve, a to přípravky E-LEEN Green A, který je složen z pentylenglykolu a fenylpropanolu, E-LEEN Green OR, který je směsí citrusových extraktů, kyseliny citronové, askorbové a pentylenglykolu, Green B, složen z kyseliny benzoové, benzoátu sodného a pentylenglykolu a Hexam+, který obsahuje hexamidin diisethionát a pentylenglykol. Antimikrobiální aktivita byla testována jamkovou difuzní metodou. Nejvyšší antimikrobiální aktivitu vykazoval přípravek Hexam+, nejnižší přípravek E-LEEN Green OR. E-LEEN Green A a Green B nevykazovaly při testované koncentraci 1 % aktivitu vůči žádnému z testovaných mikroorganismů. Z naměřených hodnot inhibičích zón vyplývá, že ze všech mikroorganismů, testovaných v této práci, jsou nejodolnější proti všem přípravkům mikroorganismy Bacillus cereus a Bacillus subtilis, nejméně odolnými jsou Micrococcus luteus a Kocuria rosea.
Hodnocení stability kosmetických přípravků
Kunertová, Aneta ; Pavelková, Renata (oponent) ; Márová, Ivana (vedoucí práce)
Tato bakalářská práce se zabývá metodami a parametry hodnocení stability kosmetických přípravků a aplikací vybraných testů na skupinu produktů. V teoretické části jsou popsány základní typy kosmetických přípravků. Obsahuje definici stability a charakterizaci dvou hlavních typů testování – dlouhodobých a zrychlených. Vybrané typy testů jsou popsány detailněji. Další část je věnována skupinám parametrů, které se rozdělují na fyzikální, chemické, senzorické a mikrobiologické vlastnosti a lze je během testování pozorovat. Poslední části jsou věnovány vlivu obalu na stabilitu přípravku a vyhodnocení. Praktická část se zaměřuje na přípravu kosmetické emulze, jejíž stabilita je během testování sledována a porovnána se 17 komerčně dostupnými přípravky. Z typů zrychlených testů popsaných v teoretické části je proveden cyklický test, termický test, odstředivý test a zátěžový test. Nejvyšší stabilita byla zjištěna u komerčně dostupného peelingu C + citrus Planeta Organica. U připravené kosmetické emulze byly pozorovány uspokojivé výsledky.
Hodnocení stability kosmetických přípravků
Kunertová, Aneta ; Pavelková, Renata (oponent) ; Márová, Ivana (vedoucí práce)
Tato bakalářská práce se zabývá metodami a parametry hodnocení stability kosmetických přípravků a aplikací vybraných testů na skupinu produktů. V teoretické části jsou popsány základní typy kosmetických přípravků. Obsahuje definici stability a charakterizaci dvou hlavních typů testování – dlouhodobých a zrychlených. Vybrané typy testů jsou popsány detailněji. Další část je věnována skupinám parametrů, které se rozdělují na fyzikální, chemické, senzorické a mikrobiologické vlastnosti a lze je během testování pozorovat. Poslední části jsou věnovány vlivu obalu na stabilitu přípravku a vyhodnocení. Praktická část se zaměřuje na přípravu kosmetické emulze, jejíž stabilita je během testování sledována a porovnána se 17 komerčně dostupnými přípravky. Z typů zrychlených testů popsaných v teoretické části je proveden cyklický test, termický test, odstředivý test a zátěžový test. Nejvyšší stabilita byla zjištěna u komerčně dostupného peelingu C + citrus Planeta Organica. U připravené kosmetické emulze byly pozorovány uspokojivé výsledky.
Percepce reklamy zákazníky u vybraných kosmetických společností - komparativní studie
Korcová, Aneta
Předmětem této práce je na základě komparativního výzkumu zjistit, jaké je vnímání a hodnocení televizních reklam na sprchové gely kosmetických společností Dermacol, Radox, Dove a Nivea. Teoretická část se věnuje převážně problematice reklamy, psychologie reklamy a marketingu. Práce také věnuje svoji pozornost na zjištění vztahu a postojů zákazníků k reklamě na sprchové gely. Ve vlastní práci je prezentován jak přehled sekundárních dat zaměřený na kosmetické přípravky a reklamu, tak i vyhodnoceny a interpretovány primární data získaná z elektronického dotazování a osobních rozhovorů. V závěru práce jsou stanovena marketingová doporučení a návrh marketingové kampaně pro kosmetickou společnost Dermacol, která byla součástí výzkumu.
Konzervační systémy pro přírodní kosmetiku
Koblasová, Dana ; Veselá, Mária (oponent) ; Zemanová, Jana (vedoucí práce)
Cílem této bakalářské práce je ověření antimikrobiální aktivity přírodně identických konzervantů vůči vybraným mikroorganismům. Teoretická část je zaměřená na rozdělení a popis používaných konzervačních látek přírodních, přírodně identických a syntetických, na bezpečnost syntetických konzervačních látek a na závěr na problematiku kontaminace kosmetických přípravků mikroorganismy. V experimentální části byla ověřena antimikrobiální aktivita 4 přírodně identických konzervantů vůči vybraným mikroorganismům, kterými byly bakterie Micrococcus luteus, Kocuria rosea, Bacillus cereus, Bacillus subtilis, Serratia marcescens a kvasinka Candida vini. Testovány byly konzervanty firmy MinaSolve, a to přípravky E-LEEN Green A, který je složen z pentylenglykolu a fenylpropanolu, E-LEEN Green OR, který je směsí citrusových extraktů, kyseliny citronové, askorbové a pentylenglykolu, Green B, složen z kyseliny benzoové, benzoátu sodného a pentylenglykolu a Hexam+, který obsahuje hexamidin diisethionát a pentylenglykol. Antimikrobiální aktivita byla testována jamkovou difuzní metodou. Nejvyšší antimikrobiální aktivitu vykazoval přípravek Hexam+, nejnižší přípravek E-LEEN Green OR. E-LEEN Green A a Green B nevykazovaly při testované koncentraci 1 % aktivitu vůči žádnému z testovaných mikroorganismů. Z naměřených hodnot inhibičích zón vyplývá, že ze všech mikroorganismů, testovaných v této práci, jsou nejodolnější proti všem přípravkům mikroorganismy Bacillus cereus a Bacillus subtilis, nejméně odolnými jsou Micrococcus luteus a Kocuria rosea.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.